top of page
  • Obrázek autoracrunchtime3

Měsíční ceny CrunchTime: Březen



V březnu se termínová listina KNBL proměnila ve středně těžké sudoku a orientace v ní vyžadovala hodně trpělivosti. Liga se s tím nakonec popasovala, i když za cenu drobných úprav hracího systému v nadcházejících vyřazovacích bojích. A kdo si tedy v děravém březnu vedl nejlépe?


HRÁČ MĚSÍCE: LAMB AUTREY (SLUNETA ÚSTÍ NAD LABEM)



Ústecký univerzál má pod novým trenérem Honzou Šotnarem míč a tím i dirigentskou taktovku pandího orchestru prakticky zcela ve své moci, z čehož profituje on sám a především - jak se zatím zdá - i jeho tým.


Autrey v březnu nastoupil do pěti zápasů, z nichž čtyři Sluneta vyhrála a padla jen poměrně smolně o bod v Hradci. Závěr tohoto utkání by možná mohl být použit jako protiargument Lambova ocenění, protože neproměnil jednu šestku a udělal chybičku v obraně, což v pozápasovém interview sám přiznal. Za celý zápas měl také více ztrát (7), než asistencí (4). Ale na druhou stranu necelou minutu do konce trojkou vyrovnával, skončil s bilancí 27 bodů (z toho 13 v poslední čtvrtině!), 10 doskoků a byl statisticky nejužitečnějším hráčem zápasu.


On vůbec Autrey celý měsíc čmuchal kolem triple doublu, který mu ale stále uniká.


- proti Ostravě 21 bodů, 8 doskoků, 9 asistencí

- proti Olomoucku 19 bodů, 12 doskoků, 7 asistencí (a vítězný koš o desku)

- proti Ostravě 9 bodů, 9 doskoků, 11 asistencí

- proti Hradci již zmíněných 27 bodů, 10 doskoků, 4 asistence

- proti Svitavám 25 bodů, 8 doskoků, 8 asistencí


Průměrný březnový rating - 30,4 na zápas.

To jsou elitní čísla.


V kombinaci s výsledkovým progresem Ústí je Lamb Autrey jasná březnová volba.


VÝKON MĚSÍCE: RADOVAN KOUŘIL PROTI HRADCI



Radovan Kouřil evidentně miluje televizní kamery, protože svůj letošní opus magnum napsal právě v přímém televizním přenosu.


Triple doubly jsou v české nejvyšší soutěži stále spíše raritní věc (ačkoliv letos už jsme jich pár viděli), tím spíš u rozehrávače, který má průměr necelé čtyři doskoky a šest asistencí na zápas. Proti Hradci ale právě v těchto dvou kategoriích nastřádal svá sezonní maxima, přihodil k tomu i přes mizerné trojky dvouciferný počet bodů a najednou z toho za necelých 30 minut (!) bylo 13 bodů, 12 doskoků a 12 asistencí. Vlastně si nejsem jistý, jestli to náhodou nebyl první ligový triple double v přímém přenosu České televize. Dost možná ano, ale dohledávat se to teda nechystám.


Navíc to nebyla jen prázdná čísla, protože Olomoucko o čtyři body vyhrálo a každý ten bod, asistenci i doskok potřebovalo.


PŘEKVAPENÍ A ZKLAMÁNÍ MĚSÍCE ZÁROVEŇ: DRUHÁ COVIDOVÁ VLNA



Tak snad už to bylo všechno.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page