top of page
  • Obrázek autoracrunchtime3

Měsíční ceny: Prosinec

Aktualizováno: 18. 1.



Rok 2023 je za námi. Abychom ho definitivně uzavřeli, zbývá už jen ocenit pár jedinců za prosincové výkony. Ani tentokrát to nebylo jednoduché rozhodování, ale když jsme trochu tápali, pomohli jsme si osvědčenou Ludvovou metodu z Okresního přeboru - hodili jsme to všechno do Excelu.


HRÁČ MĚSÍCE: TY NICHOLS (SLUNETA ÚSTÍ NAD LABEM)



Nadešel čas. Ty Nichols se konečně dočkal.


Sluneta měla v prosinci kladnou bilanci a Ty spolehlivě pokračoval v nadstandarních výkonech. Respektive velmi nadstandarních, abychom byli přesní.


Jeho bodový průměr z prosincových zápasů je 23,6 bodu. To je mírně nad jeho celosezonním průměrem, který je mimochodem s přehledem nejlepší v lize. Přidal k tomu pět asistencí na zápas, skoro čtyři doskoky a devět (!) získaných faulů na utkání. To je extrémní číslo, vezmeme-li v potaz, že nad pěti získanými fauly na zápas je v lize jen šest hráčů. Nichols tohle číslo v prosinci ještě skoro zdvojnásobil, což jenom dokazuje, jak obtížné pro obrany je se s ním vypořádat.


Celkově z toho plyne průměrná užitečnost 27,4. Aktuální celosezonní lídr v tomto ukazateli je nad 28. Jmenuje se Ty Nichols.


Jako bonus za povedeným měsícím navíc Nichols předvedl ukázkovou jednonožku na Slavii, ze které proměnil se závěrečným klaksonem trojku, která poslala zápas do prodloužení. V něm Sluneta dominovala a zajistila si tak onu kladnou prosincovou bilanci. Kdyby Nichols tuhle trojku nedal, nemohl by být MVP, protože by jeho tým měl víc proher než výher. Nestalo se.


Lamb Autrey nebo Rashad Madden byli v prosinci skvělí, ale Ty Nichols je hráč, který si tohle ocenění zaslouží nejvíc.


VÝKON MĚSÍCE: LAMB AUTREY PROTI OLOMOUCKU



V prosinci jsme viděli v KNBL tři triple-doubly. Dva měl Vojtěch Sýkora, oba ale přišly vniveč, protože Písek oba zápasy prohrál. Jeden měl Lamb Autrey ve venkovním zápase proti Olomoucku a hostům přišel náramně vhod.


V prosinci jsme zároveň viděli dva výkony, při nich hráči dosáhli na validitu 40. Jeden byl Madden proti Pardubicím, druhý byl Autrey proti Olomoucku. Jen při jednom z těchto výkonů ale hráč dosáhl na triple-double.


Byly i další skvělé individuální počiny. Slávistický Varner proti Ústí dal 39 bodů. Prohra. Vojta Sýkora sebral proti Kolínu rekordních 19 doskoků. Prohra.


Zkrátka a jednoduše, když si uděláme množiny nazvané "výhra v utkání", "extrémně užitečný" a "statistický milník", pak se nám to všechno protne jen u jednoho hráče. Lamb Autrey.


PŘEKVAPENÍ MĚSÍCE: IVAN TROJAN (BK OPAVA) V SOUTĚŽNÍM ZÁPASE



Existuje nemalá skupina lidí, která už na tohle téma bude alergická. Existuje ale nepoměrně větší skupina lidí, která si tenhle zápas perfektně užila a nápad Opavy ocenila. Zaplnilo to halu, bylo to ve všech novinách, na všech serverech, v televizích.


Ať už na to máte jakýkoliv názor, jedno můžete popřít těžko - bylo to překvapivé. Před měsícem nikdo ani netušil, že se něco takového chystá. Možná nikdo ani netušil, že se něco takového dá zrealizovat.


----------

Text: OM

Grafika: JR 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page