top of page
  • Obrázek autoracrunchtime3

Měsíční ceny CrunchTime: Únor



Basketbalové dění na tuzemské scéně bylo v únoru dost roztříštěné. Odehrálo se poslední kolo základní části, první kolo nadstavby, vyvrcholil pohár a ti vyvolení se ještě stihli jet zavřít do litevské bubliny, aby tam oslavili narození nového člena basketbalové komunity. A kromě toho tam ještě odehráli dva zápasy. Nicméně Máňa říkala, že pro tuhle rubriku je směroplatná jen liga a pohár, takže je mi líto, ale nemohu Michala Šoba - ačkoliv bych rád - vyhlásit borcem měsíce. Tak aspoň dodatečně posílám gratulaci, ať je prcek zdravej a ať dělá radost.


HRÁČ MĚSÍCE: RETIN OBASOHAN (ERA BASKETBALL NYMBURK)



Nic jednoduchého tento měsíc. Kdyby to stejně jako minule dostal Skinner, zřejmě by to taky prošlo. Ale únor byl vzhledem ke svému formátu specifický a to nejdůležitější, co se v prázdných halách dělo, byl Český pohár. Trofej obhájil Nymburk a na to je potřeba brát zřetel.


Vybírat kohokoliv z Nymburka je hrozně těžké, protože Amiel úzkostlivě hlídá, aby nikdo nehrál více jak 20 minut, ve výjimečných případech 25 minut, jelikož domácí soutěže jsou a budou vždy ve stínu evropské konfrontace. Výsledkem je to, že Nymburk sice díky své neoddiskutovatelné kvalitě spolehlivě vyhrává, ale individuálně většinou nikdo příliš nevyčnívá, a už vůbec ne dlouhodobě.


Nicméně tentokrát do toho říznu a vyberu Retina Obasohana, který v těch svých 20 minutách zvládá pravidelně ovlivňovat zápasy ve všech aspektech hry. Je to fantastický obránce, umí vystřelit, najet, najít volného spoluhráče, dovede si dojít pro faul. Ve finále Českého poháru se sice ofenzivně malinko vytratil (šest bodů), ale v obraně dupal pořád skvěle a další čtyři zápasy, které Nymburk v únoru v lize nebo poháru odehrál, "řádil" Retin i v útoku.


Kvalitativně tenhle borec vysoce převyšuje český rybníček a já si popravdě myslím, že v téhle době by se v Nymburce měly stát tři fronty - u nemocnice na testování, u Kokosu na očkování a u Tyršáku na Obasohana. Ta třetí fronta by mě trochu štvala, protože takového hráče bych tu rád viděl co nejdéle.


VÝKON MĚSÍCE: ŠIMON PURŠL PROTI OPAVĚ



Brno vyhrálo první zápas nadstavby v Opavě v prodloužení o tři body. Šimon Puršl naspeedovaný z reprezentačního srazu zažil v tomto zápase kariérní večer. Nicméně musím hned na úvod podotknout, že nebýt Bálinta rovněž naspeedovaného z reprezentačního srazu a jeho sedmi bodů, útočného doskoku a zisku v závěrečných okamžicích normální hrací doby, Brno by tenhle zápas pravděpodobně nevyhrálo.


Ale zpět k Puršlovi. Ten běhen poslední čtvrtiny a prodloužení zaznamenal 16 bodů a 9 doskoků, což v kombinaci s prvními třemi čtvrtinami znamenalo raritní bilanci 30 bodů a 20 doskoků. Jak moc je tenhle zápis raritní? Kdybyste sledovali krančtajmový facebook, tak to víte, ale ještě si to zopakujeme:



Čtyři lidi to dokázali za více než 22 let. Je to tedy Raritní.


PŘEKVAPENÍ MĚSÍCE: ROŠÁDA V ÚSTÍ



Dvě věci jsou na celé té story zajímavé. Zaprvé je překvapivé, že Antonín Pištecký už není trenérem Ústí, protože to byla zdánlivě nerozlučná kombinace. A to i s přihlédnutím k tomu, jak vachrlaté to letos ze strany Slunety bylo. Zadruhé je překvapivé, jak Pištecký skončil, totiž že odešel z vlastního rozhodnutí. To nebývá běžné a chce to "koule". Nezbývá než doufat, že to Ústí pomůže, Honzovi Šotnarovi popřát hodně štěstí (zatím to vypadalo slušně) a Tondovi Pišteckému popřát rychle nové kvalitní angažmá.


-----------------


"Zklamání měsíce" zůstává tentokrát bez příjemce.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page