top of page
  • Obrázek autoracrunchtime3

Měsíční ceny: Listopad



Kooperativa NBL byla sice v listopadu okradena o reprezentační pauzu, ale basketbalu se i tak na elitních českých palubovkách hrálo habakuk. Nebyla tak nouze o dramata, překvapivé výsledky a řadu velkých individuálních výkonů. Pojďme se

podívat na to, kdo podle názoru CrunchTimu v předposledním měsíci letošního roku vyčníval.


HRÁČ MĚSÍCE: MAREK KLASSEN (ERA BASKETBALL NYMBURK)



Kdyby byla listopadová KNBL prezidentskou kampaní, kandidoval by v ní Nymburk s heslem „Vraťme soutěži řád a klid“. Přesně to totiž udělal. Vyhrál všechny listopadové zápasy a vrátil se do čela KNBL. Výměnu trenérů ten tým potřeboval jako prase drbání, nový tandem Sokol + Bůďa hráčům rozvázal ruce a ti najednou začali dělat to, co umí a co je baví.


Celé to pak skvěle diriguje kanadský rozehrávač Marek Klassen. Tato pozdní akvizice se rozhodně povedla. Klassen má na hřišti přehled, dovede výborně zapojit své spoluhráče, ale zároveň se rozhodně nebojí vzít zodpovědnost na sebe. V zakončení je extrémně efektivní – v listopadu trojky 39/22, šestky 8/8, dvojky těsně pod 50 procenty. K tomu přes osm asistencí na zápas. Jeho listopadový průměrný rating se dostal přes 30. Sympatické také je, jak s týmem žije, i když zrovna odpočívá na lavičce.


V listopadu nejlepší hráč nejlepší ligové ofenzivy.


PŘEKVAPENÍ MĚSÍCE: ŠIMON SVOBODA (BASKET BRNO)



Jeho výkon proti Ústí (za necelých 19 minut 22 bodů, rating 28, vítězná trojka s klaksonem) přišel prakticky odnikud. Další zápasy ale ukázaly, že Svoboda rozhodně nemusí být jenom „one hit wonder“. Proti Děčínu opět dostal důvěru na více než 18 minut, doma s Ostravou pak poprvé na palubovce v nejvyšší soutěži pobyl přes 20 minut. Místo v rotaci má, trenérovu důvěru zřejmě taky, teď je to všechno na něm. Jistě, zápasy s Pardubicemi nebo s Nymburkem nevypadají z jeho pohledu nic moc, ale u takhle mladého hráče jsou v první plné sezoně mezi elitou nějaké ty výmoly po cestě naprosto normální.


Před měsícem o něm mimo Brno moc lidí nevědělo. Teď nastupuje v základní sestavě jednoho z hlavních aspirantů na medaili.


VÝKON MĚSÍCE: TOMÁŠ VYORAL



DVA.


Dva triple-doubly ve dvou utkáních po sobě. Obě utkání navíc jeho tým vyhrál. Obě utkání hrál na venkovních palubovkách.


V evropském basketbalu je zkrátka každý triple-double velmi cenný. Dva ve dvou zápasech? V české lize? Kdo jiný by měl tuhle kategorii za listopad jako vyhrát?

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page