top of page
  • Obrázek autoracrunchtime3

Měsíční ceny: Říjen



Uplynulé týdny byly napěchované českým ligovým basketbalem. KNBL se chýlí už do poloviny základní části, hrálo se toho spoustu a vybrat tak to nejlepší, co jsme v říjnu (a kousku září) na palubovkách viděli, by nemělo být snadné. A hlavně by ten výběr měl být pestrý. Říká teorie. Praxe ale nakonec byla jiná. Ve skutečnosti to tak těžké nebylo. A pestré už vůbec. Ale nám si nestěžujte.


HRÁČ MĚSÍCE: VOJTĚCH SÝKORA (SRŠNI PHOTOMATE PÍSEK)



Nejlíp to vynikne takhle:

5 bodů, 9 asistencí, 12 doskoků

14 bodů, 10 asistencí, 11 doskoků

16 bodů, 9 asistencí, 14 doskoků

14 bodů, 11 asistencí, 12 doskoků

11 bodů, 11 asistencí, 12 doskoků

6 bodů, 16 asistencí, 10 doskoků

16 bodů, 15 asistencí, 8 doskoků


To jsou všechny letošní Vojtovy zápisy v KNBL.


Druhý v lize v užitečnosti. První v asistencích. Jediný hráč v lize, který průměruje přes deset doskoků na zápas, a to je rozehrávač. Šestý v získaných míčích.


Ten kluk zapsal během prvního měsíce TŘI triple-doubly. A jeho sezónní průměr?


11,7 bodu, 11,6 asistence, 11,3 doskoku.


Jeden velký sezonní triple-double.


Jistě, můžeme namítat, že by měl zlepšit šestky. Měl. Že by měl být někdy agresivnější a možná víc hledat svoje zakončení. Měl. Můžeme argumentovat, že Ty Nichols hraje fantasticky. Hraje.


Ale reálně tady fakt není o čem. Vojta Sýkora si začátek soutěže ukradl pro sebe stylem, který tady už dlouho nikdo nepředvedl. A proto si tyhle ceny nemusí krást. Bude je dostávat po právu. Tahle od nás je symbolická. Ale až mu za pár dní oficiálně přiřkne Hráče měsíce i KNBL (protože to se stane, že jo?!), bude to razítko na jeho skvělý vstup do sezony.


A vůbec nejlepší na tom je, že ty jeho skvělé výkony se propisují i do výsledků týmu. O tom už dál.


PŘEKVAPENÍ MĚSÍCE: SRŠNI PHOTOMATE PÍSEK



Nováček, který nepřivedl žádného cizince a chce ligu hrát s hráči, kteří si ji vybojovali. Jak to asi může dopadnout?


Dopadá to tak, že Sršni jsou zatím příběhem ligy, mají pozitivní bilanci, z posledních pěti zápasů vyhráli čtyři a to včetně zápasů v Kolíně, v Pardubicích nebo doma s obhájcem titulu Opavou.


Můžete říkat, že jste čekali, že budou dobří. Můžete říkat, že jste předpokládali, že nebudou na konci tabulky. Ale tohle jste nečekali. Nelžete.


Ani tady reálně nebylo o čem rozhodovat. Například Kolín sice taky hraje nad očekávání, ale jakýkoliv případný argument skončí hned u vzájemného zápasu těchto dvou týmů.


VÝKON MĚSÍCE: MARTIN SVOBODA (SRŠNI PHOTOMATE PÍSEK) PROTI PARDUBICÍM



Tady už by to mohlo být trochu zajímavější. Začněme od toho, proč to nedostali někteří další kandidáti.


Statisticky nejpovedenější zápas zatím letos odehrál Ty Nichols. Proti Kolínu zapsal 41 bodů a rating 48. Úctyhodné. Problém je v tom, že ten zápas Ústí prohrálo. Doma.


Co AJ Walton a jeho triple-double. Hezké. Ale Vojtěch Sýkora měl takové tři.


Co Jakub Šiřina a jeho osobní rekord 16 asistencí. Krásné. Ale Vojta Sýkora měl v jiném zápase 16 asistencí taky. A v dalším 15 ...


Výkon měsíce prostě musí být něčím výjimečný a musí přijít ve vítězném utkání. Tak například Martin Svoboda z Písku předvedl nejlepší debut v dějinách KNBL. Proti Slavii zapsal 37 bodů a rating 46. Jenže sorry, Písek ten zápas prohrál.


Takže to nakonec dostane Martin Svoboda z Písku za zápas, ve kterém zapsal 37 bodů a rating 46 ... Ten borec totiž svůj premiérový masterpiece zopakoval zhruba o měsíc později v Pardubicích a to si piště, že Písek každý jeho bod, doskok i získaný faul potřeboval jako sůl.


Výjimečnost Svoboda večera ale nejlépe vynikne v momentu, kdy Písku nejhůř. Když bylo do konce utkání 13 minut, trefil Tomáš Vyoral trojku na 71:55 a hosté prohrávali o 16. Nejvyšší rozdíl v zápase. Následujících osm bodů Písku dal Svoboda sám a udržel tak svůj tým ve hře. Celkem jich za posledních 13 minut zápasu nastřílel 22! Písek ještě v normální hrací době otočil na 104:100.


Tak by měl vypadat výkon měsíce.


----------

Text: OM

Grafika: JR

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page