top of page
  • Obrázek autoracrunchtime3

Opavou to začalo, Opavou to skončilo

Aktualizováno: 13. 11. 2023



Porážkou od Opavy v sedmém zápase to začalo, porážkou od Opavy v sedmém zápase to končí. Kruh se uzavřel.


Trvalo to sakra dlouho. Ne jinak – trvalo to obdivuhodně dlouho. Ať si kdo chce co chce říká udržet se na vrcholu dvě desetiletí není žádná legrace. To není jenom o penězích a možnostech, to chce taky trochu schopností, trpělivosti, rozumu, štěstí a pokud se bavíme o basketu v Česku, taky poměrně velkou míru nadšení. Nymburská dynastie letos zaslouženě padla, ale z historie jí už nikdo nevymaže. Na to byla příliš zásadní. Vždyť zažila dokonce čtyři prezidenty.


2003


V prezidentském úřadu končí Václav Havel, nahrazuje ho Václav Klaus.


Basketbalový titul vyhrává v sedmém zápase a v ostravském exilu BK Opava nad Nymburkem. Je to na mnoho let naposledy.


2004


Česká republika vstupuje do Evropské unie. Po 140 letech končí povinná vojenská služba, domů se z ní vrací poslední voják. Mark Zuckerberg zakládá Facebook. Čeští fotbalisté na ME v Portugalsku odehrají jeden z nejhezčích zápasů historie proti Nizozemsku, aby pak polykali hořké zklamání v semifinále proti Řecku. Narodil se Victor Wembanyama.


Nymburk vyhrává 1. titul.


2005


Policie zasahuje proti účastníkům technoparty CzechTek. Česká televize spouští vysílání zpravodajského kanálu ČT24. Češky se stávají basketbalovými mistryněmi Evropy. Češi vyhráli mistrovství světa v hokeji i se zlomeným malíčkem Jaromíra Jágra.


Nymburk vyhrává 2. titul.


2006


Je zaveden bodový systém pro řidiče. Neznámý střelec si počíhá na Františka Mrázka. Pluto přestává být planetou. Taťána Kuchařová vyhrává Miss World. Kobe Bryant střílí Raptors 81 bodů.


Nymburk vyhrává 3. titul.


2007


Česko vstupuje do Schengenského prostoru. Steve Jobs na legendární tiskové konferenci představuje první iPhone. Tomáš Satoranský poprvé nastupuje v nejvyšší soutěži mužů.


Nymburk vyhrává 4. titul.


2008


Václav Klaus je podruhé zvolen prezidentem Česka. Končí padesátníky a dvacetikorunové bankovky. Vychází první verze operačního systému Android. Barbora Špotáková v den 40. výročí sovětské okupace Československa posledním hodem překonává ruskou soupeřku později usvědčenou z dopingu a vyhrává olympijské hry.


Nymburk vyhrává 5. titul.


2009


Česko poprvé předsedá Evropské unii. Ve Vítkově příznivci krajní pravice vypálí dům, těžké popáleniny utrpí dvouletá holčička. Začíná vysílat TV Barrandov, později známá jako Televize Jaromíra Soukupa. Barack Obama se stává prezidentem USA. Petr Czudek končí hráčskou kariéru.


Nymburk vyhrává 6. titul.


2010


Barack Obama a Dmitrij Medveděv v Praze podepisují dohodu o jaderném odzbrojení. Končí výroba Škody Octavia první generace. Na Islandu vybuchuje sopka s nevyslovitelným názvem, na několik týdnů je kvůli tomu přerušen letecký provoz v části Evropy. V Dubaji je otevřená Burdž Chalífa, nejvyšší stavba vybudovaná člověkem. Češky získávají na domácím basketbalovém mistrovství světa stříbro. Češi vyhrávají svůj poslední titul hokejových mistrů světa. Luboš Bartoň vyhrává s Barcelonou Euroligu.


Nymburk vyhrává 7. titul.


2011


Umírá Václav Havel. Je zaregistrováno politické hnutí ANO 2011. Přestává platit padesátikorunová bankovka. Japonsko zasahuje ničivé tsunami. Pomatenec vraždí na ostrůvku Utoya v Norsku 69 lidí, v Oslu jím nastražená bomba zabíjí osm lidí. Princ William si bere princeznu Kate.


Nymburk vyhrává 8. titul.


2012


David Rath si z návštěvy známých odnáší krabici s vínem. V Česku je kvůli metanolové aféře vyhlášena prohibice. V Jihoafrické republice je zatčen Radovan Krejčíř. Generálporučík Petr Pavel je jmenován náčelníkem Generálního štábu. Sté výročí potopení Titaniku oslavuje italský kapitán Schettino potopením výletní lodi Costa Concordia.


Nymburk vyhrává 9. titul.


2013


Prezidentem Česka se stává Miloš Zeman. Kvůli kabelkové aféře padá vláda Petra Nečase. V Praze se narodila první česká paterčata. Na Bostonském maratonu vybuchují dvě bomby.


Nymburk vyhrává 10. titul.


2014


Dvě exploze v muničním skladu ve Vrběticích. Připojení Krymu k Rusku. V oblasti bojů na východní Ukrajině je sestřelen Boeing 777 malajsijských aerolinií, umírá všech 298 osob na palubě.


Nymburk vyhrává 11. titul.


2015


Tomio Okamurovi se působením přímé demokracie rozpadá Úsvit přímé demokracie a okamžitě zakládá svůj další podnikatelský projekt – hnutí SPD. Miloš Zeman startuje kauzu Hitler je gentleman, což prý vlevo dole napsal Peroutka. Generál Pavel se stává předsedou vojenského výboru NATO. Během série teroristických útoků v Paříži umírá 129 lidí a přes 300 dalších je zraněno. NBL mění název z Mattoni NBL na Koperativa NBL.


Nymburk vyhrává 12. titul.


2016


Britové se v referendu vyjadřují pro odchod z Evropské unie. Cleveland Cavaliers jako první v historii otáčí ve finále NBA stav 1:3. Češky se stávají mistryněmi světa v basketbale 3x3.


Nymburk vyhrává 13. titul.


2017


Z Rýnovického vězení odchází muž v zeleném nátělníku. Hnutí ANO vyhrává volby, Zeman jmenuje vládu Andreje Babiše. Prezidentem USA se stává Donald Trump. Rozjíždí se hnutí #metoo. V Hradci Králové a Praze se koná basketbalové mistrovství Evropy žen, Češky nepostupují ze skupiny.


Nymburk vyhrává 14. titul.


2018


Zeman znovu vyhrává prezidentské volby. Hluboko v thajské jeskyni Tcham Luang Nang Non se ztrácí 13 chlapců, když ustupovali před stoupající vodou. V Janově padá most přes řeku Polcevero, pád jako zázrakem přežil řidič českého kamionu. Ester Ledecká veze dvě zlata ze zimních olympijských her.


Nymburk vyhrává 15. titul.


2019


V Praze se koná největší protivládní demonstrace od roku 1989, účastní se jí čtvrt milionu lidí. V čínském Wuhanu se objevuje první případ nákazy koronavirem. Hoří katedrála Notre Dame. Umírá Karel Gott. Češi šokují 6. místem na mistrovství světa v Číně. Tomáš Satoranský zapisuje první český triple double v historii NBA.


Nymburk získává 16. titul.


2020


Svět se snaží vypořádat s pandemií covidu-19. Při havárii vrtulníku umírá Kobe Bryant.


Sezóna se kvůli covidu nedohrála. Titul nikdo nezískal. Nymburk je vítězem po základní části.


2021


Ve volbách vítězí koalice Spolu, Česko má novou vládu. Při nehodě vrtulníku umírá nejbohatší Čech Petr Kellner. Je zrušená poslední telefonní budka v ČR. Prezidentem USA se stává Joe Biden. Basketbalisté se účastní odložených olympijských her v Tokiu. Tomáš Satoranský je jedním z vlajkonošů českého týmu. Barbora Krejčíková triumfuje ve dvouhře i čtyřhře na French Open.


Nymburk vyhrává 17. titul.


2022


Rusko začíná invazi na Ukrajinu. Umírá anglická královna Alžběta II. Hoří v Českém Švýcarsku. Ester Ledecká obhajuje snowboardové zlato na ZOH. Roger Federer končí profesionální kariéru. Tomáš Satoranský končí v NBA a přestupuje do Barcelony.


Nymburk získává 18. titul.


2023


Prezidentem České republiky se stává Petr Pavel. Z vězení jsou předčasně propuštěni dva pachatelé žhářského útoku na dům ve Vítkově.


Opava vítězí v sedmém zápase semifinále na nymburské palubovce.


Nymburk nevyhrál 19. titul.


----------

Foto: Web Basketball Nymburk

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page